BOARD YOGA SWEDEN WEB ÖVERSKRIFT

OM  

Vad är Board Yoga?

- Board Yoga bygger på att man utför sina övningar och rörelser på en bräda. Det kan vara på en bräda i vattnet; med eller utan paddel. Eller det kan vara på land. 

Varför på en bräda?
- Just brädans omedelbara spegling av hur du belastar kroppens olika stödytor är en av de stora och fascinerande delarna i Board Yoga. Brädan trycks ner där du belastar den och du får en mjuk men omedelbar återkoppling som speglar din kroppshållning och balans.

Men det som kallas SUP-yoga då?
- Under Board Yoga Sweden samlar vi alla former av yoga på bräda. SUP-yoga är helt enkelt en av disciplinerna som vi representerar och erbjuder. SUP är en förkortning av Stand Up Paddling; paddling som sker på en bräda med enbladig paddel. På svenska ståpaddling. På våra SUP-yoga klasser ingår ofta paddeln som ett moment i övningarna. 

Varför på vatten?
- På brädan befinner vi oss på vattenytan som är gränslandet mellan luft och vatten. Bara det är unikt i sig. Men det innebär också att du förhåller dig och din kropp till båda dessa element på samma gång. Detta är till viss del utmanande, men också mjukt, dynamiskt och flödande.

Behövs någon tidigare yoga-kunskap eller erfarenhet från vattenaktiviteter?
- Nej, insteget till SUP-yoga är, och skall vara, lika enkelt som till vilken annan yoga som helst. Många uppskattar just vattnets mjukhet och den extra dimensionen av en bräda som flyter som den stora inspirationen och upplevelsen med denna typ av yoga.

Ramlar man i vattnet?
- Du behöver absolut inte ramla i vattnet på en klass. Många förstagångsutövare lämnar våra sessioner utan bad. Allt utgår från hur mycket du vill utmana dig själv och ditt förhållande till brädan. Och ramlar du i är det lätt att ta sig upp på brädan igen. 

Om jag vill prova någon form av Board Yoga?
- Följ oss på www.boardyoga.se eller vår Facebook, och håll utkik efter våra populära Pop-up-klasser. Vi är lika ofta inomhus som utomhus. Eller kontakta oss direkt på info@boardyoga.se och boka ett event eller en privat klass. 

Maria Cerboni 
Våra program och klasser skapas av vår huvudinstruktör Maria Cerboni som räknas till en av världens främsta och mest rutinerade inom SUP-Yoga. Hennes koppling och passion till flera olika vattenaktiviteter, och sin erfarenhet inom varierande yoga- och träningsformer, gör att klasserna blir både spännande och utvecklande. Dessutom alltid på ett mycket lättsamt och flödande vis.